Honnan származnak a cédrus diófélék?
A szibériai fenyőcédruson (Pinus sibirica) a rövid szibériai nyár folyamán cédrusmagok nőnek. A szibériai természeti viszonyok meglehetősen kemények, de a természetes egyensúly ott rendeződik, hogy a rövid meleg időszakban a növény- és állatvilág ugyanolyan intenzíven szívja fel a szükséges anyagokat egész évben, ideértve a hideg szibériai telet is. A természet okosabb, mint az ember, ezért minden, ami az ő részvétele nélkül készült, sokkal értékesebb, mint a mesterségesen létrehozott termékek. A szibériaiak ugyanabban a ritmusban élnek a természettel, ezért az életmód a ciklikusságára összpontosul. Tavasszal, nyáron és ősszel a helyiek gyűjtik a természet adományait, amelyek biztosítják a szükséges vitamin-, mikroelem- és egyéb tápanyagellátást. Ez az életmód generációról generációra terjedt át, ezért az ember megtanulta bölcsen elfogadni a természet adományait és gondoskodni róla, mint az élet fő forrásáról.
Mi az a cédrusból hidegen préselt melléktermék?
A cédrusdiók csaknem 50% -a zsír, amelyek összetételükben egyedülállóak. Ezek a zsírok nagyon értékesek, de nehezen emészthetők. Ezért ajánlott cédrusdiót használni legfeljebb napi 30 g mennyiségben. A cédrusmag 15-25% -ban könnyen emészthető fehérjét is tartalmaz. Ezeket a cédrus dió összetevőket külön termékként különítjük el - cédrus melléktermék. Ezt a terméket préseléssel, azaz zsírok kivonásával állítják elő összetételéből. Ennek köszönhetően egyedülálló diétás terméket kapunk - az összetételében a zsírtartalom minimálisra csökken, míg a fehérje és vitamin komponensek koncentráltabbak. Döntő fontosságú, hogy a zsírok a legtermészetesebb módon kerüljenek ki a dióból - úgy, hogy egy természetes fa prést nyomnak rá anélkül, hogy melegítenék vagy más hatással lennének az alapanyagra. Így tárolhatja a hasznos anyagokat a legeredetibb formában. Préselés után a terméket vákuumtartályba csomagolják, ami minimalizálja a külső környezet hatását, és lehetővé teszi a termék hosszú távú tárolását.
A cédrus melléktermék előnyei
A cédrus melléktermék kalciumban, vasban és cinkben is gazdagok. Vitamint tartalmaznak: A, PP, E, C, B6, B2, B1, és különösen értékelik őket az aminosavak leghiányosabb csoportjai (triptofán, cisztin, cisztein, arginin, tirozin) esetében, amelyek elengedhetetlen elemei a test megfelelő működésének.
Erősítik a test védekező képességét Méregtelenítik a testet A rák megelőzése Csökkentik a vércukorszintet Támogatják az emésztést Javítják az ürítést Javítja a légzőszervi megbetegedések lefolyását Megelőzés a szív- és érrendszeri betegségek ellen Csökkentik a magas koleszterinszintet Vérszegénység elleni megelőzés Támogatják a vérképzést Megnyugtatják az idegrendszert Javítják a hangulatot és az agy működését Energiát szolgáltatnakA cédrus melléktermék nemcsak táplálóak, hanem ízletesek is. Ízük fenyőmag, kissé édes, ugyanakkor keserű ízűek.
A RAW cédrus melléktermék nem érintkeznek fémmel. Vegánoknak alkalmasak - nem tartalmaznak tejet, tojást vagy glutént.
Használat: A cédrus melléktermék közvetlen fogyasztásra szánják, étkezéshez (reggeli, sütemények stb.)
Táplálkozási és energiaérték 100 g-onként:
Összetétel: hidegen préselt cédrusdió melléktermék
Mennyiség: 100 g
Származási hely: Oroszország