Nevelj különleges paradicsomokat! Öko, tájfajta paradicsompalánták a Lidl-ben

Akcióleső
2020.05.03 21:11
Idén újra folytatódik az ÖMKi tavaly elindított, nagyon népszrű tájfajta, öko paradicsompalánta árusítása.

Ezúttal is országosan, a Lidl áruházaiban, újdonságként pedig – korlátozott számban – több budapesti átadóponton is be lehet szerezni a gasztronómiai különlegességeket.Mitől is különlegesek?

A tájfajta azt jelenti, hogy a sajátos tulajdonságokat mutató haszonnövényt a természet és gazdálkodó eleink válogató, szelektáló munkája együttesen hozta létre, adott területen. Mára a tájfajták az ipari termelés miatt nagyrészt kiszorultak a köztermesztésből. Éppen ezért nevelésükkel és fogyasztásukkal nemcsak egészségünkért teszünk, de hozzájárulunk agrár-örökségünk életben tartásához és a mezőgazdasági sokszínűség fokozásához is. Az öko minősítés pedig garantálja, hogy a palántákat szintetikus vegyszerektől és műtrágyáktól mentesen nevelték fel Nektek. Ráadásul azzal, hogy ÖMKi logójával fémjelzett terméket vásárolsz, közvetve segíted az újabb hazai ökológiai mezőgazdasági kutatásokat is.

Ha tájfajta öko palántát vásárolsz, azzal hozzájárulsz:

• egy régi hagyomány újraélesztéséhez;
• a mezőgazdasági sokszínűség fokozásához;
• a környezet védelméhez;
• az egészséges és változatos étrend kialakításához.

A palánták május 14-től lesznek elérhetőek országosan, a Lidl áruházaiban, továbbá május 18-tól több budapesti átadóponton is lecsaphatsz rájuk. Amennyiben átadóponton szeretnél a palántákhoz jutni, akkor már most előrendelheted őket az ÖMKi honlapján!

Forrás: agroinform.hu