A csodálatos Air Fryer kézi piték egy egyszerű módja a desszertnek! Gyengéd, édes, fűszeres alma egy pelyhes kéregben, amit a kezedben tarthatsz!
Tervezz egy egész vacsorát a légsütő segítségével. Kezd barna cukros-fokhagymás légsütőben készült lazaccal, ropogós parmezános kelbimbóval és sült krumplival.
Vond be az egész családot. A gyerekek különösen szeretnek segíteni a kedvenc töltelékükkel való megtöltésben, a hajtogatásban és persze az evésben. Használhatod ezt családi összejövetel vagy gyerekzsúr alkalmával. Ez lesz a nap slágere. Imádom, hogy a kezükbe adhatok egy pitét, és kivezethetem őket a szabadba játszani. Ez a tökéletes desszert!
Édes és sós kézi piték
A cím már mindent elárul: ezek a piték valóban lenyűgözőek! Édes, pikáns tölteléket ölel körül a cukros, omlós tészta. Emlékeket idéznek fel azokról a bolti pitékről, amelyeket imádtál, vagy a kedvenc snackedről, de ezek még annál is finomabbak. Tökéletes választás lehet egy partira, családi összejövetelre vagy csak úgy, mert megérdemel egy kis kényeztetést.
Merítsd bele ezeket az ínycsiklandó falatokat karamellába, vagy locsold meg cukormázzal. Meleg, ízletes, ideális desszert egy jó vacsora után. A lehetőségek végtelenek.
Hozzávalók az almás kézi pitéhez
Ezek olyan egyszerűek, mint az almás pite, tényleg! Ügyelj arra, hogy savanykás almát használj a legjobb íz érdekében.
Vaj: Ne cseréld ki a vajat valami másra!
Granny Smith alma: Ezekből készül a legjobb almás pite.
Fahéj: A legjobb íz az almához.
Barna cukor: A barna cukor hihetetlenül jól kombinálható a fahéjjal.
Kukoricakeményítő vízzel: Ez a pite töltelék sűrítője
Hűtött pitekéreg: A legegyszerűbb dolog, amit valaha is csináltam. (Boltban kapható előre elkészített tészta)
Tojás vízzel keverve: A pite fényét adja.
Porcukor: Édes porcukor
Tej: A cukorhoz keverjük.
Cukor a feltéthez: Ez nem kötelező, de szórakoztató, ropogós feltétet ad.
Kézi piték készítése légsütőben
Ezeket tényleg nagyon egyszerű elkészíteni. Az előre elkészített piteburok használata még egyszerűbbé teszi. Házi készítésű pitetésztát is használhatsz ugyanolyan sikerrel. A légsütő használata egy kicsit egészségesebbé teszi őket, mint a sütés. És ropogós lesz a héja mindenütt. Itt nincs átázott alja! Élvezd ezeket a gyönyörű pitéket még ma!
Hozzávalók:
▢4 evőkanál vaj
▢2 Granny Smith alma kockára vágva
▢1 teáskanál fahéj
▢1/4 csésze barna cukor
▢1 teáskanál kukoricakeményítő
▢1 evőkanál víz
▢2 hűtött piteforma
▢1 nagy tojás
▢1 evőkanál víz
▢1/2 csésze porcukor
▢2 evőkanál tej
▢ durva cukor
Pite töltelék: A vajat egy közepes méretű serpenyőben közepesen magas hőfokon felolvasztjuk. Adjuk hozzá az almát, a fahéjat és a barna cukrot, majd pároljuk puhára. Egy kis tálban keverd össze a kukoricakeményítőt és a vizet, majd add hozzá a serpenyőhöz. Főzd tovább, amíg sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről.
Tekerd fel: Tekerd ki a pitehéjat, és egy kis kerek tál segítségével vágj 10 cm-es köröket.
Töltelék: Tegyél egy evőkanál almatölteléket a kör egyik felére, hagyva 1 cm-es szélét. Nedvesítsd meg a kör széleit, és hajtsd be és zárd le a széleket egy villával. Vágj három nyílást a piték tetejére.
A teteje: Egy kis tálban keverd fel a tojást és a vizet, és kend meg a kézzel készített piték tetejét.
Sütés: Tedd a kézi pitéket a légsütő kosarába. Süssük 350 fokon 8-10 percig, vagy amíg aranybarnára sül.
Máz: Amíg a kézzel sütött piték sülnek, egy kis tálban keverd össze a porcukrot és a tejet. Miután kivetted a légsütőből a kézi pitéket, kend meg a mázzal, és szórd meg cukorral.
Hogyan készítsd el a tökéletes pitehéjat
Gyengéd, vajas és könnyen elkészíthető, a nagymamám tökéletes pitetésztája. Annyira bolond biztos, hogy soha többé nem fogsz bolti tésztát használni!
Hozzávalók a házilag készített pitekéreg elkészítéséhez:
Az egyszerűség a kulcs! A legjobb piték pelyhes, aranyszínű kéreggel kezdődnek, sallangok nélkül. Ez a pitekéreg az egész pitét összehozza, csupán éléskamrai alapanyagokból!
- Univerzális liszt: Az univerzális liszt kiválóan alkalmas a puha, pelyhes kéreg elérésére. Nem magas a fehérjetartalma, így szép és könnyű marad a szerkezete. Használhat alacsony fehérjetartalmú süteménylisztet is.
- Só: Egy kis só szükséges az általános íz fokozásához.
- Zsír hozzáadása: Ez a zsírtartalom miatt szükséges. Vajjal, margarinnal, vagy akár kókuszolajjal is helyettesítheted!
- Hideg víz: Ez a tészta nedvesítésére szolgál. Ügyelj arra, hogy hidegen tartsd! A hidegebb hőmérséklet a szép és pelyhes pitehéj titka.
Egyáltalán nem nehéz szilárd pitehéjat készíteni. Nem kell más, mint egy kis szeretet és odafigyelés a részletekre! Imádni fogod. Jobb, mint bármi, amit a boltban lehet kapni!
Hozzávalók:
-1/4 csésze univerzális liszt
-1/4 teáskanál só 1/3 csésze zsírféle
-4-5 evőkanál hideg víz
- Keverd össze a száraz hozzávalókat és a zsiradékot: Egy közepes tálban keverd össze a lisztet és a sót. Botmixerrel borsó nagyságúra vágjuk.
- Nedvesítés: Ezután adjunk hozzá egy kis hideg vizet. Egy-egy evőkanállal szórjuk a tetejére vizet, villával megforgatjuk. A megnedvesített tésztát told oldalra. Addig keverjük, amíg az összes liszt megnedvesedik. Ne keverd túl sokat, különben a héja kemény lesz.
- Formázás és kinyújtás: Golyót formálunk és lisztezett felületen kinyújtjuk. Néhányszor megfordítjuk és lisztezzük a szükséges méretű tésztát. Most már készen áll az összes kedvenc töltelékére!
Tippek és trükkök
A pitehéjat a semmiből elkészíteni egyszerre ízletes és lenyűgöző! Íme néhány egyszerű tipp és trükk, amelyek segítségével tészta pékségéhez méltóvá teheti. Imádni fogod!
- Használj hűtött összetevőket: A pelyhes kéreg titka a hűtött összetevők használata. A meleg összetevők keménnyé és sűrűvé tehetik a tésztát.
- Ne keverd túl: Más házi készítésű süteményekhez hasonlóan ne dolgozd túl a tésztát. Rágóssá és keménnyé teheti a kérgét. Csak addig kell keverni a tésztát, amíg össze nem tapad, és máris elkezdheti golyóvá formálni.
- Adj hozzá vizet menet közben: Túl sok vizet adsz hozzá, a tésztát nehéz lehet megmenteni. Túl kevés vizet adunk hozzá, és száraz lesz és megreped. A szélsőségek elkerülése érdekében adj hozzá egy kevés vizet, és óvatosan keverd össze, amíg el nem éri a kívánt állagot.
- Használj konyhai robotgépet: Ahelyett, hogy cukrászati turmixgépet használnál az összetevők összekeverésére, a keveréket egy konyhai robotgépbe helyezheted, és rövid ideig turmixolhatod. Miután simára keverted, eltávolíthatod, és elkezdheted hozzáadni a vizet, hogy megnedvesítse.
- Ízek hozzáadása: Az egyik tipp, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, hogy ízesítheted a tésztát! Legyen szó tökfűszerről , friss fűszernövényekről, citromhéjról, vaníliáról, mandulakivonatról vagy cukorról és kakaóporról, ez valóban feldobhatja a pitét! Ízletes töltelékkel rendelkezik – miért ne adnál ízt a héjához is?
Miért olyan csodálatosak a mini kézi piték?
Őszintén szólva nem tudok semmilyen hátrányára gondolni ezeknek a kis kézi desszerteknek. Szóval, miért ne készítsd el őket még ma! Íme minden jó ok, amiért ezeket minél hamarabb el kell készítened!
Egyéni adagok: Ezek tökéletesen arányos adagok: Nem kell többé aggódnod, hogy túl sokat eszel, mivel ezek tökéletesen arányosak. Ez két célt szolgál. Az egyik, hogy nem leszel hajlamos a túlevésre, mint én néha. Másodszor pedig biztos lehetsz benne, hogy mindenki számára elegendő adagot kap.
Kevesebb rendetlenség: A kézzel fogható pitékkel nem kell tányéron tálalni vagy villát használni. Csak egy szalvétával együtt adjuk ki őket, és kész. Egyik finomság sem marad a tányéron. Minden a pocakba kerül.
Egyszerű: Nem vesz több időt igénybe az elkészítésük, mint egy sima pite, és gyorsabb is.
Változatok: Ezeket nagyon könnyű variálni. Bármivel meg lehet tölteni őket, lásd alább!
Tippek a kézi pitékhez
Lehet, hogy ez a legjobb dolog, ami valaha is történt a pitével!
Vágd fel: Az almát szeleteld fel apróra. Így könnyebben elfér majd a töltelék a pitékben.
Kéreg (tészta): Ne hagyd, hogy a maradékok kárba vesszenek. Gyűjtsd össze őket, és tekerd ki újra a héjat további pitékhez. Ezek túl jók ahhoz, hogy bármi maradjon kihasználatlanul.
Forma: A tészta formája: Ezeket kör alakban is tarthatod, egyszerűen tegyen a tetejére egy másikat, és villával zárd le. Téglalapokra is vágjuk és félbehajtjuk, vagy négyzetekre és sarokba hajtjuk a háromszögekhez.
Dupla: Duplázd meg a pitetölteléket, és készíts extrákat. Szükséged lesz rájuk. Ígérem.
Megsüthetem ezeket? Természetesen! Csak azért, mert nincs légsütőd, még nem jelenti azt, hogy nem részesülhetsz a finomságban.
A tökéletes kézi pite fagyasztása és tárolása
Fagyasztás: Kétféleképpen fagyaszthatod le. Készíts egy adagot, és sütés előtt fagyaszd le. Csomagold egyenként fóliába, és tedd egy nagy, fagyálló műanyag zacskóba. Akár 3 hónapig is eltartható.
Vagy süssük meg az utasítás szerint, és fagyasszuk le egyenként becsomagolva. Amikor készen áll a felhasználásra, süsd meg a sütés nélküli pitéket az utasítás szerint, csak adjon hozzá néhány perccel többet a sütési időhöz. A főtt pitékhez egyszerűen olvaszd fel egy éjszakán át a hűtőben, és melegítsd fel újra mikrohullámú sütőben vagy légsütőben néhány percig, amíg átmelegszik.
Tárolás: A sütött piték a hűtőben akár egy hétig is elállnak. Melegítsd újra tetszés szerint, mikrohullámú sütőben, sütőben vagy légsütőben.
Változatok házi készítésű kézi pitékhez:
Az a csodálatos ezekben a kézi pitékben, hogy nagyon könnyen variálhatók. Ha van egy kedvenc pitetölteléked, akkor azt valószínűleg el tudod készíteni ezekben a pitékben. Próbáld ki ezeket az édes vagy sós variációkat és még sok mást is!
-Cseresznye
-Szeder
-Barack
-Málna
-Tök
-Kókusz és csokoládé
-Áfonya
-Legyen sós is, próbáld ki a csirkés pitét, a sonkás-sajtos vagy a csirkés-gombás sütit.
Ha van légsütőd, ezeket a recepteket ki kell próbálnod! Ha nincs légsütőd, akkor valószínűleg itt az ideje. Ezek tökéletes kezdők, ha még új vagy benne. Ha pedig már veterán vagy, akkor ezeket vedd fel a repertoárodba!
Air Fryer kézi piték
Az isteni finom kézi piték egy egyszerű módja a desszertnek! Gyengéd, édes, fűszeres alma egy pelyhes kéregben, amit a kezedben tarthatsz!
Elkészítési idő:10 perc
Sütési idő: 10 perc
Összes idő: 20 perc
Adagok: 1 adag: 6 kézi pite
Amíg a kézzel sütött piték sülnek, egy kis tálban adjuk hozzá a porcukrot és a tejet. Miután kivettük a légsütőből, kenjük meg a mázzal, és szórjuk meg cukorral.