Így sikerül megszabadulni a tavaszi szemviszketéstől: Bőrgyógyász és allergológus tanácsa

Akcióleső
2024.05.20 11:17


Ha a tavaszi allergiád szemviszketéssel jár, valószínűleg elő kell venned a szemcseppeket. Azonban ha ez az egyetlen változtatás a rutinodban, a viszkető szemeid nem biztos, hogy olyan mértékben javulnak, ahogy lehetséges lenne. Audrey Kunin praktizáló bőrgyógyász szerint, bár a szemcseppek segíthetnek enyhíteni a tüneteket, nem kezelik az irritáció kiváltó okait.


"Rengetegen szenvednek ezekkel az allergiákkal, amelyek minden tavasszal zavarják a szemüket" - mondja Dr. Kunin, a DERMAdoctor bőrápoló sorozat alapítója . "Először is, akik hajlamosak az allergiára, általában hajlamosabbak a nagyon érzékeny bőrre. 


Ha egy adott területen sok irritáció vagy gyulladás van, az egész régió érzékenyebben reagálhat a már használt és új termékekre is. Ezen kívül, a szemhéjon és szempillán élő normál baktériumok túlszaporodhatnak, ami tovább súlyosbíthatja a problémát.


A szemcseppek használatán kívül három bőrápolási szabályt is be kell tartani a viszkető szemek kezelésére idén tavasszal.


3 bőrápolási szabály, amelyet be kell tartani viszkető szem esetén


1. Használj szemorvos által jóváhagyott bőrápolót a szem körül


"Ha hajlamos vagy a szemkörnyéki allergiára, győződj meg arról, hogy a szemkörnyéki bőrápoló termékek ne csak bőrgyógyászok által tesztelt és jóváhagyott, hanem szemészek által tesztelt és jóváhagyott termékek is legyenek" - mondja Dr. Kunin. 


"Ez azt jelenti, hogy további vizsgálatokat végeztek egy szemorvos által, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a termék hipoallergén az adott területen, és kevésbé valószínű, hogy rossz kiütést vagy reakciót okoz."


2. Kerüld az illatanyagokat


Purvi Parikh, MD, az Allergy & Asthma Network allergológusa azt mondja, hogy kerüld el "minden olyan illatanyagot vagy összetevőt, amelyre érzékeny lehetsz". Dr. Kunin szerint az illatanyagok és a színezékek a kontakt dermatitisz, az allergiás bőrreakció vezető okai. 


Mivel a szezonális allergiák miatt a szemed már eleve irritált, a szokásosnál érzékenyebben reagál a bőrápoló termékek összetevőire. Ezért az évnek ebben a szakaszában különösen figyelj arra, hogy bőrbarát formulákat használj, hogy elkerüld a további irritációt.


3. Tartd tisztán a szemhéjadat és szempilláid


"Nagyon fontos, nem csak az allergiaszezonban, hanem egész évben a kiváló szemhéj- és szempillahigiénia" - mondja Dr. Kunin, hozzátéve, hogy ez az irányelv megduplázódik mindenki számára, aki műszempillát visel vagy szempilla-hosszabbítást használ. Természetesen ez azt jelenti, hogy a szemhéjakat szép és tisztán kell tartani, és a nap végén alaposan eltávolítani a szemsminket.


Dr. Kunin azt mondja, hogy az illatmentes tisztítószerek használata mellett hipoklórsavas spray-ket is használhatsz, hogy szemhéjad és szempilláid káros baktériumoktól mentesen tartsd. 


Azt mondja, hogy a hipoklórsav egy olyan összetevő, amelyet a szervezet természetesen termel, és "megöli a normál baktériumokat és élesztőgombákat, amelyek a szemhéjakon és a szempillákon lógnak, és csak arra várnak, hogy kihasználják a helyzetet, és irritációt, orrnyálkahártyát és rosszabbodó szemhéjat okozzanak. allergia az allergia szezonban."