Szilvás pite recept az Alditól
Klasszikus recept karácsonyi ízesítéssel, a legjobb Bio összetevőkből.
Hozzávalók:
A tésztához:
150 g NATUR AKTIV Bio vaj
300 g NATUR AKTIV Bio teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csipet LE GUSTO só
2 db NATUR AKTIV Bio tojássárgája
80 g porcukor
80 g NATUR AKTIV Bio natúr joghurt
A szilvás töltelékhez:
2 db NATUR AKTIV Bio tojássárgája
1 ek MÜHLENGOLD étkezési keményítő
3 ek HAPPY HARVEST kristálycukor
20 g BELLA vanillincukor
1 tk LE GUSTO fahéj
1 mk BELLA karácsonyi fűszerek (őrölt szegfűszeg)
800 g szilva
Elkészítés:
A töltelékhez 250 ml vízben elkeverjük a tojások sárgáját és a keményítőt, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat és a szegfűszeget, majd a 2-3 centisre vágott szilvakockákat, és nagyon alacsony lángon elkezdjük melegíteni, folyamatosan kevergetve.
Amikor besűrűsödött, elzárjuk a lángot, és félretesszük a keveréket. A tésztához a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába tekerve 20 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután a tésztát elosztjuk, ⅔-⅓ arányban, a kisebb darabot, visszatesszük a hűtőbe, a nagyobb részt lisztezett deszkán piteforma nagyságúra nyújtjuk, majd a formába tesszük, és néhány helyen villával megszurkáljuk.
Ezután 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük. (Alufóliára nehezéket teszünk, ami lehet akár bab, lencse vagy rizs, és ezt a nehezéket egyenletesen eloszlatjuk a formában.) Nehezék nélkül is sütjük 8 percig a tésztát, majd beleöntjük a szilvás tölteléket. A kisebb adag tésztát kinyújtjuk akkorára, mint a pite, majd tetszőleges vastagságú csíkokat vágunk belőle, és a pite tetejére tesszük.
Visszarakjuk sülni kb. 40 percet, majd, ha kész, hagyjuk kihűlni, és csak utána vesszük ki a formából.
Kattints ide a legfrissebb ALDI AKCIÓS ÚJSÁGÉRT