Az eredeti pásztortarhonya recept

Akcióleső
2020.02.10 16:29

Az eredeti pásztortarhonya recept az Alditól

Hozzávalók:

250 g CSÁSZÁR tarhonya

70 g füstölt házi szalonna

3 ek OSANA napraforgóolaj

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 tk CARLONI paradicsompüré

2 tk LE GUSTO édesnemes pirospaprika

LE GUSTO só, bors

400 g krumpli

150 g csemege páros kolbász

800 ml forró víz

NATURE’S GOLD vegyes vágott savanyúság

Elkészítés:

Egy lábosban 2 kanál olajon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ha üvegesre pirult, rákanalazzuk a paradicsompürét, amit szintén lepirítunk, majd a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a megpirított tarhonyát, majd alacsony lángon 8 percig főzzük. A krumplit kb. 2×2 centis kockákra vágjuk, a kolbászt pedig vékony szeletekre, és a tarhonyás pörkölt alaphoz keverjük. Lefedjük, és kis lángon 25 percig főzzük. Savanyúsággal tálaljuk, anélkül nem az igazi!

Kattints ide a legfrissebb ALDI AKCIÓS ÚJSÁGÉRT