Az eredeti pásztortarhonya recept az Alditól
Hozzávalók:
250 g CSÁSZÁR tarhonya
70 g füstölt házi szalonna
3 ek OSANA napraforgóolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk CARLONI paradicsompüré
2 tk LE GUSTO édesnemes pirospaprika
LE GUSTO só, bors
400 g krumpli
150 g csemege páros kolbász
800 ml forró víz
NATURE’S GOLD vegyes vágott savanyúság
Elkészítés:
Egy lábosban 2 kanál olajon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd kiszedjük és félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ha üvegesre pirult, rákanalazzuk a paradicsompürét, amit szintén lepirítunk, majd a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a megpirított tarhonyát, majd alacsony lángon 8 percig főzzük. A krumplit kb. 2×2 centis kockákra vágjuk, a kolbászt pedig vékony szeletekre, és a tarhonyás pörkölt alaphoz keverjük. Lefedjük, és kis lángon 25 percig főzzük. Savanyúsággal tálaljuk, anélkül nem az igazi!
Kattints ide a legfrissebb ALDI AKCIÓS ÚJSÁGÉRT