Amint a márciusi szél zúgása bejelenti a tavasz első hűvös napjait, gyakran találjuk magunkat a négy fal között keresve a melegséget és a kényelmet. Különösen igaz ez a hétvégekre, amikor a hétköznapok rohanása után végre ránk köszönt a pihenés ideje. Ilyenkor különösen hívogató lehet a konyha melege, a sütő meghitt zsongása és a sütemények illata.
Ha ezen a hétvégén te is otthon maradsz, és szeretnéd valami különlegessel meglepni magad vagy a szeretteidet, kínálunk egy tökéletes receptet erre az alkalomra: a baracklekváros "dobálós" túrótorta garantáltan felmelegíti a hangulatot és az ízlelőbimbókat.
Ez a sütemény tökéletes választás a hideg, otthon töltött napokra: a lágy túró és az édeskés, mégis frissítő baracklekvár kombinációja egy pillanat alatt elűzi a külső hideget, és otthonunkat megtölti boldogsággal. Ráadásul a "dobálós" jelző nem csak a recept egyszerűségére utal, hanem arra is, hogy készítése során igazán szabadon engedhetjük a kreativitásunkat.
Tehát, ha egy egyszerű, mégis ínycsiklandó süteményre vágysz, amely mindenkit mosolyra fakaszt, ne keress tovább: a baracklekváros "dobálós" túrótorta a tökéletes választás. Készítsd el ezt a csodás süteményt, és hozd el a tavaszt a konyhádba már most márciusban!
Adag: 4 Elkészítés: 10 perc Sütés: 40-45 perc
HOZZÁVALÓK:
- 250 g rétesliszt
- 200 g porcukor
- 500 g túró
- 25 g vaj + a tortaformához
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 3 dl tej
- 2 dl baracklekvár
- 3 db tojás
- 5 ek zsemlemorzsa
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
- A túrót villával áttörjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A lisztet a porcukorral, a sütőporral, az 1 csipet sóval elkeverjük és a felét beleöntjük a formába.
- Rátesszük az áttört túrót és rákanalazunk a lekvárból.
- Rászórjuk a vaníliás cukrot és a zsemlemorzsát, kissé összekeverjük.
- A maradék lisztes keveréket is rászórjuk.
- A tojásokat összekeverjük a tejjel és a keverékre öntjük. Hurkapálcika segítségével sok kis lyukat szúrunk bele, hogy a tojásos-tejes folyadék jól lefolyjon.
- Vajdarabkákkal megszórjuk a tetejét és még pár kanál baracklekvárt kanalazunk rá.
- 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Várjuk meg még teljesen kihűl, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Forrás: A recept eredetije a https://egykanallal.hu/ weboldalon található, ahol további inspiráló és egészséges recepteket fedezhetsz fel.