A hétvége süteménye: Így készítsd el a Baracklekváros 'Dobálós' Túrótortát

Akcióleső
2024.03.07 21:50


Amint a márciusi szél zúgása bejelenti a tavasz első hűvös napjait, gyakran találjuk magunkat a négy fal között keresve a melegséget és a kényelmet. Különösen igaz ez a hétvégekre, amikor a hétköznapok rohanása után végre ránk köszönt a pihenés ideje. Ilyenkor különösen hívogató lehet a konyha melege, a sütő meghitt zsongása és a sütemények illata. 


Ha ezen a hétvégén te is otthon maradsz, és szeretnéd valami különlegessel meglepni magad vagy a szeretteidet, kínálunk egy tökéletes receptet erre az alkalomra: a baracklekváros "dobálós" túrótorta garantáltan felmelegíti a hangulatot és az ízlelőbimbókat.


Ez a sütemény tökéletes választás a hideg, otthon töltött napokra: a lágy túró és az édeskés, mégis frissítő baracklekvár kombinációja egy pillanat alatt elűzi a külső hideget, és otthonunkat megtölti boldogsággal. Ráadásul a "dobálós" jelző nem csak a recept egyszerűségére utal, hanem arra is, hogy készítése során igazán szabadon engedhetjük a kreativitásunkat. 


Tehát, ha egy egyszerű, mégis ínycsiklandó süteményre vágysz, amely mindenkit mosolyra fakaszt, ne keress tovább: a baracklekváros "dobálós" túrótorta a tökéletes választás. Készítsd el ezt a csodás süteményt, és hozd el a tavaszt a konyhádba már most márciusban!


 Adag: 4  Elkészítés: 10 perc  Sütés: 40-45 perc


HOZZÁVALÓK:


  •         250 g rétesliszt
  •         200 g porcukor
  •         500 g túró
  •         25 g vaj + a tortaformához
  •         1 cs. vaníliás cukor
  •         1/2 cs. sütőpor
  •         3 dl tej
  •         2 dl baracklekvár
  •         3 db tojás
  •         5 ek zsemlemorzsa
  •         1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS:


  • A túrót villával áttörjük.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A lisztet a porcukorral, a sütőporral, az 1 csipet sóval elkeverjük és a felét beleöntjük a formába.
  • Rátesszük az áttört túrót és rákanalazunk a lekvárból.
  • Rászórjuk a vaníliás cukrot és a zsemlemorzsát, kissé összekeverjük.
  • A maradék lisztes keveréket is rászórjuk.
  • A tojásokat összekeverjük a tejjel és a keverékre öntjük. Hurkapálcika segítségével sok kis lyukat szúrunk bele, hogy a tojásos-tejes folyadék jól lefolyjon.
  • Vajdarabkákkal megszórjuk a tetejét és még pár kanál baracklekvárt kanalazunk rá.
  • 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Várjuk meg még teljesen kihűl, hogy szépen tudjuk szeletelni.



Forrás: A recept eredetije a https://egykanallal.hu/ weboldalon található, ahol további inspiráló és egészséges recepteket fedezhetsz fel.