Szuperindító reggeli: Így készíts kolbászos gombás Frittatát

Akcióleső
2024.04.17 11:55


Ez a reggeli Frittata tele van kolbászdarabokkal, gombaszeletekkel és édes paradicsommal, így ez egy olyan reggeli, amelyet mindenki szeretni fog. Olyan egyszerű elkészíteni, és tele van sok ízzel!


A Frittatákat olyan szórakoztató elkészíteni és laktatóak egy kellemes reggeli vagy villásreggeli számára. 


Kolbászos-gombás Frittata

A reggeli csak jobb lett ezzel a kolbászos-gombás Frittatával. Azt kell mondanom, hogy ez az étel a sós és a kiadós ízek tökéletes keveréke. Ez az egyik kedvenc családi reggelink, vagy remek élvezeti cikk később villásreggelire! Az a jó, hogy ez egy teljes értékű étel, és egész nap elégedett leszel tőle. Adj hozzá egy kis gyümölcsöt, és bumm, kész a reggeli varázslat.


(Ha még nem vagy meggyőződve,) ennek a kolbászos-gombás Frittatának a serpenyőben való elkészítése egyszerű étkezés, ráadásul kevesebb rendetlenséget okoz. Körülbelül 30 perc alatt egy finom serpenyős Frittata lesz, amely elképesztően jól néz ki és ízletes! A családod tombolni fog ezért az egyszerű ételért, amely a legjobb komfort étel. Tökéletes minden zsúfolt reggelre, és a legjobb módja a nap indításának!


Mi az a Frittata?

A Frittata egy olasz étel, amely hasonlít az omletthez vagy a quiche-hez. A "Frittata" olaszul sültet jelent. Az alapját tojás adja, amelybe húsok, sajtok és zöldségek keverednek. A variációk és a hozzáadások száma végtelen. Annyira egyszerű és annyira finom!


Kolbászos-gombás Frittata hozzávalók:

Az omletthez hasonlóan ez a reggeli is szuper könnyen testre szabható. Én ezt adtam hozzá, de nyugodtan változtassuk meg a dolgokat, és adjuk hozzá az összes kedvenc keverékünket! 


Összetevők:

▢Körülbelül 110 gramm darált kolbász

▢170 gramm gomba szeletelve

▢2 csésze spenót

▢1 csésze cseresznyeparadicsom szeletelve

▢3 evőkanál zöldhagyma felszeletelve

▢8 tojás

▢1/2 csésze tejszín

▢1 csésze mozzarella sajt aprítva

▢só és bors


Kolbász: Az őrölt reggeli kolbász megfő, és az étel fő fehérjéjeként funkcionál.

Gombák: A gombát az ételhez adjuk: Szeletekre vágva és a serpenyőben megfőzve földes, húsos finomságot ad a reggeli frittatához.  

Spenót: Kezdje a napot egy kis finom zölddel!

Cseresznyeparadicsom: Így a Frittata mindenütt lédús finomságokat tartalmaz.

Zöldhagyma: Mindig is kedvenc keverékünk volt egy csipetnyi ízért és textúráért.

Tojás: Simára felverjük, és a keverékhez adjuk.

Nehéz tejszín: Keverje össze a tojásokkal, hogy sűrű, gazdag és krémes legyen.

Mozzarella sajt: Aprítva, hogy egyenletesen elolvadjon a kolbászos-gombás Frittatában.

Só és bors: Ízlés szerint!


Hogyan készítsünk Frittatát

Ez a kolbászos-gombás reggeli Frittata 4 egyszerű lépésből áll össze. Ez egy nagyszerű reggeli váltás, és mindig olyan finom! A családom imádja ezt a minden egyben ételt, és mindenki jóllakott és elégedett lesz tőle egész nap.


Melegítsd elő a sütőt, főzd vagy süsd meg a kolbászt: Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Egy közepes méretű serpenyőben tedd bele a darált kolbászt. Süssük és morzsoljuk, amíg végig nem sül. Ezután vegyük ki, és tegyük félre egy tányérra.


Add hozzá a zöldségeket a serpenyőhöz: Add hozzá a gombát, és párold 1-2 percig, majd főzde a spenótot, amíg elkezd fonnyadni. Add hozzá a cseresznyeparadicsomot és a zöldhagymát, majd tedd vissza a kolbászt a keverékhez.


Tojáskeverék: Egy közepes tálban keverd össze a tojásokat, a tejszínt, a sajtot, a sót és a borsot. Ezután öntsd a kolbász és a zöldségek tetejére. 


Sütés: Süssük 15-20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz, és a tojásos keverék megdermed.




Finom variációk

Hús: Próbáld ki kedvenc darált húsodnak a hozzáadását. A marha- vagy sertéshús a legjobb, de soványabb változatban csirke vagy pulyka is működik.

Sajt: Próbáld ki a fűszeres pepper jack sajtot, vagy valami lágyabbat, mint a svájci vagy a cheddar, hogy megváltoztassa az ízét!

Zöldségek: A brokkoli, a paprika vagy a káposzta színt, ropogást és ízt ad a frittatának.

Fűszerek: Adj egy csipetnyi paprikát vagy olasz fűszert a tojásos keverékhez!




Maradék reggeli Frittata tárolása

Van felesleges? Tartsd meg őket! Ez a kolbászos-gombás Frittata remekül tárolható és később is fogyasztható. Csomagold be a serpenyőt fóliával, vagy tedd át egy légmentesen záródó edénybe. Ezután akár 4 napig is eláll a hűtőben. 



Kolbászos-gombás reggeli Frittata

KÉSZÍTÉS IDEJE: A FRITTATA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES IDŐ: 10 perc

SÜTÉS IDEJE: 20 perc

ÖSSZES IDŐ:30 perc

ADAGOK: 1 ADAG: 8 szelet