Nagyot újít a LIDL. Eddig nem látott újítással segíti a vásárlókat

Akcióleső
2024.05.23 13:21

A Lidl új, eddig nem látott újítással segíti a vásárlókat, amely a közelmúltban került bevezetésre. 


Az akciós újságjaikban mostantól egy hasznos információ jelenik meg: logóval jelzik azokat a termékeket, amelyek betétdíjasak. Ez az újítás azért került bevezetésre, hogy a vásárlók számára is egyértelmű legyen, mely termékekért kell a betétdíj miatt 50 forinttal többet fizetniük.


Miért volt szükség az újításra?


A német diszkontlánc ezzel az újítással igyekszik megkönnyíteni a vásárlók dolgát. A Mindmegette információi szerint az akciós újságokban egy kis logó található a termék ára és egyéb jellemzői mellett. Ez a logó arra figyelmezteti a vásárlókat, hogy az adott termék betétdíjas, így az árához 50 forintot hozzá kell adni.


Hogyan működik a betétdíj rendszere?


Januárban elindult a kötelező üvegvisszaváltási rendszer, amelynek keretében egyes termékekre – beleértve a műanyag palackokat, a fém és az üveg italos csomagolásokat – betétdíjat tettek. Ez azt jelenti, hogy a pénztárnál 50 forintot kell fizetni ezekért a termékekért. 


Ezt az összeget azonban vissza lehet kapni, ha az üres palackokat visszaváltásra alkalmas állapotban, nem tömörített formában és olvasható vonalkóddal visszavisszük egy gépi vagy kézi visszaváltási pontra, például a MOHU automatákba.


A betétdíjas termékek jelölése


Annak érdekében, hogy a vásárlók könnyebben azonosíthassák a betétdíjas termékeket, a Lidl az akciós újságjaiban is feltünteti ezeket a termékeket. A termékek mellett található logó egyértelműen jelzi, hogy melyek azok, amelyekért a betétdíjat is meg kell fizetni.


A betétdíj rendszerének hatása a vásárlókra


A betétdíjas rendszer bevezetésével nem csak a környezetvédelem szempontjából született előrelépés, hanem a vásárlók számára is új szokások kialakítását eredményezte. A vásárlóknak mostantól figyelniük kell arra, hogy az általuk megvásárolt italos csomagolásokat visszaváltsák, hogy visszakapják a betétdíjat. 


Az új rendszernek köszönhetően a műanyag palackok, fém dobozok és üvegpalackok újrahasznosítása is hatékonyabbá vált.


Miért fontos a betétdíjas termékek logóval történő jelölése?


  • Átláthatóság: A logó segít abban, hogy a vásárlók könnyen felismerjék, mely termékek betétdíjasak, így elkerülhető a kellemetlenség a pénztárnál.
  • Tájékoztatás: A vásárlók előre tudják, hogy mely termékek esetében kell plusz 50 forintot fizetni, így jobban tervezhetik a költségeiket.
  • Környezetvédelem: A logóval jelölt termékek visszaváltása segíti a környezetvédelmet, hiszen az újrahasznosítás fontos szerepet játszik a hulladékcsökkentésben.


Hogyan jelöli a Lidl a betétdíjas termékeket?


Az akciós újságokban a termék ára és jellemzői mellett egy logót helyeznek el. Ez a logó egyértelműen jelzi, hogy a termék betétdíjas, és így a vásárlóknak 50 forinttal többet kell fizetniük érte. 


Ezen kívül a boltok polcain is láthatók olyan termékek, amelyek nem betétdíjasak, így az üzletlánc biztosítja, hogy a vásárlók könnyen megkülönböztethessék a különböző termékeket.


Az új rendszer bevezetése Magyarországon


Magyarországon a forgalmazók június utolsó napjáig kaptak haladékot arra, hogy minden termékük visszaváltható legyen. Ez azt jelenti, hogy addigra minden betétdíjas terméknek meg kell jelennie az üzletek polcain, és a vásárlók számára is egyértelmű lesz, hogy mely termékekért kell plusz díjat fizetni.


A Lidl újítása, amely logóval jelzi a betétdíjas termékeket az akciós újságjaiban, jelentős segítséget nyújt a vásárlóknak. Ez az újítás nemcsak átláthatóbbá teszi a vásárlási folyamatot, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is. Az új rendszer bevezetésével a vásárlók könnyebben felismerhetik a betétdíjas termékeket, és így jobban tervezhetik a vásárlásaikat. 


Az újítás egyértelműen pozitív lépés mind a vásárlók, mind a környezet számára.