Hozzávalók a tésztához:
- 100 g vaj,
- 1 db tojás,
- 1 teáskanál citromlé,
- csipet só,
- 1,5 bögre liszt,
- 1/3 bögre víz,
- 1 tojás a tészta lekenéséhez.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 200 g tehéntúró,
- 1 tojás sárgája,
- kb. 4 evőkanál cukor (ha édesebben szeretjük, több).
Elkészítés:
A hideg, felkockázott vajat tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a lisztet és dörzsöljük el a kezünkkel a vajat a lisztben. A tojást tegyük egy pohárba, öntsük hozzá a vizet, a citromlevet és a sót, majd egy villával keverjük jól össze. Az így kapott keveréket öntsük hozzá a lisztes, vajas keverékhez, majd dolgozzuk össze a tésztát. Ha a tészta túl puha, még adhatunk hozzá egy kevés lisztet. Miután jól összedolgoztuk tegyük fóliába és 30 percre tegyük hűtőbe. A töltelék elkészítése: a túrót keverjük át botmixerrel, adjuk hozzá a tojássárgáját és cukrot ízlés szerint. Kavarjuk össze jól a hozzávalókat.
A tésztát nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra, pohárral vagy szaggatóval szaggassunk 9-11 cm átmérőjű köröket belőle.
Tegyük a tölteléket a kiszaggatott körök egyik oldalába, a tészta másik oldalát hajtsuk rá és nyomkodjuk meg a széleit.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a süteményeket. A sütemények tetejét kenjük le felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. Porcukorral meghintve kínáljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Forrás: bidista.com