A nyár és az otthon íze, cseh joghurtfagylalt Opočno-ból. MIXAR®EXTRA fagylaltkeverékek elkészítési útmutató a) hidegen, pasztörizálás nélkül Keverjen össze a turmixgépben 1 kg szárított fagylaltkeveréket 2 liter hideg ivóvízben. Hagyja állni körülbelül 15 percig, majd keverje össze újra, szűrje le, öntse fagylaltgépbe, és fagyassza le a fagylaltgépben. Kanalazza adagokba vagy fagylalt kádakba. Tipp: A fagylaltgépben történő fagyasztás előtt időnként keverjük meg a keveréket a kádakban. Az így elkészített keveréket vagy azonnal le lehet fagyasztani a gépben, vagy fagyasztás előtt legfeljebb +4°C-on tárolni. b) meleg pasztörizálás Keverjen össze 1 kg szárított keveréket 2 liter hideg ivóvízzel, szűrje le és hőkezelje. A gyártási folyamatnak biztosítania kell, hogy a hőkezelt keveréket a pasztörizálás után lehűtsék. Az így elkészített keveréket ezután fagyasztott fagylaltkeverékké dolgozzák fel. A keveréket a pasztörizálást követően 90 percen belül +4°C-ra hűtik. A keveréket azonnal le lehet fagyasztani -8 °C-ra vagy az alá. A hűtött, fagyasztás nélküli keverék legfeljebb 48 órán át tárolható +4°C-os hőmérsékleten. Ezt a hőmérsékletet a szállítás és a forgalmazás során is fenn kell tartani. Turmixok készítéséhez 1:4 arányt ajánlunk (1 rész Mixar®Extra és 4 rész víz) Minden fagylaltkeverék gluténmentes.