„A legjelentősebb áttörés a táplálkozástudományban a vitaminok felfedezése óta.”
Daniel Burke professzor
A könyv a szalvesztrolok, vagyis egy új osztályba tartozó természetes, a vitaminok fontosságához hasonló vegyületek alapos bemutatásával foglalkozik. A szalvesztrolok élelmiszer alapú vegyületek, melyeket egy különleges enzim átalakít az anyagcseréje során, hogy rákellenes anyagokat hozzon létre. Ezek a rákellenes anyagok visszaszorítják a tumor, a daganat növekedését azzal, hogy megölik a rákos sejteket. A szalvesztrolok magyarázatot adnak az étrend és a rák kapcsolatára.
Ezt a könyvet mindenkinek, akinek tumoros (daganatos) megbetegedés volt a családjában, vagy érintett ebben, el kell olvasnia! Részletes, tudományos magyarázat arról, hogy egyeseknek miért sikerül maradéktalanul meggyógyulni, másoknak miért nem!
Jelentős változásnak kell bekövetkeznie az ételhez való hozzáállásunkban, élelmünk termesztésében és abban, ahogy az étrendünkre tekintünk. A könyvben nem csupán konkrét recepteket, megoldásokat, de a táplálék-kiegészítők szerepére vonatkozó részletes és tudományos alaposságú magyarázatokat találhatunk. A könyvet bátran átadhatja kezelőorvosának is, mivel a nemzetközi orvos-tudósok tényfeltáró munkássága számukra is meggyőző erejű lesz.
„Miután a könyvet elolvastam, elkezdtem alkalmazni, odaadtam az onkológián az orvosomnak. Először csak betette a táskájába, a fejét csóválta és nem foglalkozott vele. Jeleztem neki, hogy e szerint a könyv szerint kezdek élni. Az állapotom javult. Két alkalommal később szólt nekem: Marika, amit elkezdett a könyv szerint, pontosan ugyanúgy csinálja. Ez az irány jó!” – Mária, Debrecen