A hidegen sajtolt, 100%-os mákolaj tartalmazza a csontok számára alapvető ásványokat, mint például a kalcium és a magnézium. A csontok optimális sűrűsége szempontjából szintén alapvető elemet, a foszfort is tartalmazza.
Csontjaink az ásványi anyagok raktárai. Az emberi szervezetben található kalcium 99%-a a csontokban található!
A csontok összetétele meghatározó az egészségük és erősségük szempontjából. Ezt az összetételt táplálkozási szokásainkkal befolyásolni tudjuk. A csontok egészséges funkcióinak érdekében bizonyos tápanyagok pótlása elengedhetetlen. Ezek a kalcium, a foszfor, a magnézium, melyek biztosítják a kellőképpen erős csontozatot.
A mákolaj magas kalciumtartalma már fiatalkorban megtámogatja a csontépülést. A foszforral karöltve gondoskodik a csontok megfelelő állapotáról és erősségéről, megakadályozva a csontszövetek túlzott mértékű leépülését, illetve a leépült szövetek felhalmozódását.
A mákolajban bioaktív kötésben vannak jelen az ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, így beépülésük sokkal hatékonyabb, mint a mesterséges készítményekben.