A mesterségesen előállított aszkorbinsav és az élelmiszerből származó természetes C-vitamin ugyan kémiailag azonos, azonban az egyéb mikrotápanyagok jelenléte miatt a zöldségekben és gyümölcsökben lévő természetes C-vitamin jobban tud hasznosulni a szervezetben, mint az aszkorbinsav – írja az NBCI tudományos cikke.
Éppen ezért, ha zöldség és gyümölcs formájában esetleg kevesebbet is tudunk bejuttatni a szervezetünkbe, még így is nagyobb mennyiség hasznosul belőle, mintha a többszörösét szednénk C-vitamin-tabletta formájában.
Ugyan léteznek olyan vitaminkészítmények, melyek természetes növényi kivonatokat is tartalmaznak, de nagy részük ezeknek is szintetikusan előállított aszkorbinsav.
A vitaminpótlás legokosabb módja, ha azt természetes forrásokból tesszük.
Éppen ezért alkottuk meg a természetes C-vitamin-bombát:
Manna-C Napi adagja 151 mg természetes C-vitamint tartalmaz. 8-féle gyümölcsből áll. Nem tartalmaz glutént és laktózt, sem állati eredetű összetevőket. Alkalmazható pajzsmirigydiétában, májregeneráló diétában és autoimmun betegségek diétájában is. Magyar termék.