A süngomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba. 2018-ban pedig hazánkban az Év Gombájának választották, nem véletlenül. A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják a kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek és memóriájuk szinte tökéletessé válik.
A süngomba idegrendszerre gyakorolt kifejezett hatását annak köszönheti, hogy stimulálni képes az idegsejtek növekedési faktorát (NGF), mely fő szerepet játszik az idegsejtek, a központi és a perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában. Az NGF-szint csökkenése ezért összefüggésbe hozható a korai Alzheimer-kórral és az elbutulással.
Süngomba kapszula javíthatja az agyi funkciókat, lassítja az agy öregedési folyamatát, gátolja az időskori szenilitás és az Alzheimer-kór kialakulását. A süngomba rendszeres fogyasztásának jótékony idegrendszeri hatásait tudományos kísérletek is alátámasztják.