A barna bevonóanyag csokoládé ízzel extra erős és rugalmas. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a cukormassza szilárdabb szerkezetű, mint a szabványos Renshaw fondant. Sima felületének köszönhetően alkalmas sütemények, desszertek bevonására, de ehető díszek, figurák és egyéb dísztárgyak gyártáshoz is használható. Egy 24-26 cm átmérőjű kerek torta vagy egy 20x20 cm-es négyzet alakú torta befedéséhez kb. 0,5 kg fondant szükséges. A termék megfelelő vegetáriánusok és vegánok számára.
Elkészítés:
Nyújtsunk ki egy akkora darabot, hogy egyenletesen fedje be a torta tetejét és alját, az oldalát is beleértve. Szükség esetén segíthet a nyújtófa vagy a tésztagyúró, amelyre könnyedén rá tekerhetjük a cukrozott fondant rész. Helyezze a darabot a torta tetejére, a többit pedig engedje le a torta szélére. Késsel vágja le a fondant felesleges részeit, de ügyeljen arra, hogy elegendő anyag maradjon az oldalak befedéséhez. A bevonásban segíthet a műanyag spatula, amely sima és vízszintes felületet biztosít, és emellett elkerüli a buborékokat. Finoman nyomja meg az anyaglapot, hogy ne húzza le, ami az anyag elszakadását okozhatja. Bevonás után vágja le a maradékot úgy, hogy kb. 1 cm túlnyúlás maradjon, ezeket a túlnyúlásokat nyomja egy műanyag spatulával ill. tortasimítóval.
Felbontás után óvatosan csomagolja be a masszát ételfóliába, ügyelve arra, hogy ne érintkezzen a levegővel, amitől a massza megkeményedik.
Átlagos tápértéktartalom 100 g-ban
energia érték
1698 kJ
energia érték
402 kcal
Zsírok
9,6 g
- ebből telített zsírsavak
5,3 g
Szénhidrát
79 g
- ebből cukrok
77 g
Fehérjék
1 g
Só
0,02 g
Termék összetétele
cukor, glükózszirup, pálmaolaj, víz, alacsony zsírtartalmú kakaópor, nedvesítőszer (E422), emulgeálószer (E471), stabilizátorok (E413, E466), aroma, savanyúságot szabályozó anyag (E330)
Allergének
diót feldolgozó gyárban készült