A Samura Kaiju kések minőségi konyhai kések, melyek klasszikus formákat kínálnak, markolatuk pedig tartós pakkawood kompozit anyagból készül (fa és epoxi gyanta kombinációja), pengéik pedig japán AUS-8 rozsdamentes acélból vannak. A penge felülete hammered steel kivitelű, ami nagyon látványos hatást kelt, és biztosítja a sima vágást anélkül, hogy a vágott étel hozzátapadna a késhez. Az új Bolster széria fém erősítő elemmel (bolsterrel) bővült, amely a penge és a markolat találkozásánál helyezkedik el. Ez az elem tisztán tartja a kést, megakadályozza a szennyeződések lerakódását, továbbá megerősíti a kést és növeli az élettartamát.
A kések markolata tartós pakkawood kompozitból készül (fa és epoxi gyanta kombinációja), amely ötvözi a fa melegségét és a kompozit tartósságát, ellenáll a nedvességnek és kényelmes fogást biztosít.
A pengék egy darab japán AUS-8 rozsdamentes acélból készültek, sima élűek, rendkívül élesek és kiváló vágási tulajdonságokkal rendelkeznek.
Karbantartás: Ajánlott