CMC ( Tylose por más néven ) 250 g-os gazdaságos kivitelben A CMC a cukrászatban használatos adalékanyag. Sűrítőanyag, csomósodásgátló hatása van. A nátrium-karboxi-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. Tyolse por (CMC) felhasználásával készülő cukrászati anyagok receptjei: Ételragasztó: 25 kávéskanál vízhez 1 kávéskanál Tylose port adunk apró részletekben, alaposan elkeverkük. E gy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben. Mexikói Gumpaste (virágdíszekhez, figurákhoz): 500g porcukor 4 ek víz 1 ek glükóz szirup 1 kávéskanál Tylose por Elkészítés: Műanyag tálban a porcukor felébe belekeverjük a Tylose port. A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a glükóz szirupot. Hozzáöntjük a porcukorhoz. Kanállal keverjük, amíg tudjuk, ezután kézzel gyúrjuk. Fokozatosan tesszük hozzá a többi porcukrot. Lehet, hogy nem fog kelleni mind. Annyit tegyünk, hogy rugalmas és formázható masszánk legyen. Nyújtani keménytőn kell.