Innováció és know-how - ebben a kiegyensúlyozott és természetes eledelben a hidegen sajtolással történő eledelgyártás több mint 50 éves tapasztalata érvényesül. A receptúra első osztályú állati fehérjék, a legkiválóbb gluténmentes szénhidrátok és nagy figyelemmel kiválogatott növényi komponensek kombinációjából tevődik össze. A hidegen sajtolással történő előállítási mód kíméli a nyersanyagokat, s mivel nem alkalmaz gőzt ill. magas hőmérsékletet, megmaradnak a tápanyagok és fehérjék. Emellett az összetevőket hidegen összekeverik, majd végezetül pelletekké préselik azokat. Az emésztés és az intakt immunrendszer szempontjából fontos másodlagos növényi anyagok ugyancsak megmaradnak. A barbarie kacsa valamint a csemegének számító, jól emészthető szarvas szárított húsa az eledel fő fehérjeforrásai, melyek a nagyszerű íz mellett kiváló minőségű fehérjéket és energiát is szállítanak. A pontyfélék a lenmaggal karöltve nagyon magas részarányban biztosítják az omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavak jelenlétét, ezáltal pedig támogatják a bőr és a szőrzet egészségét. A piros gyümölcsök és a yucca schidigera pozitívan hatnak az immunrendszerre, a hólyagra és az emésztésre. A száraztáp emellett kovaföldet is tartalmaz, ami egészségtámogató tulajdonságairól ismert, szilíciumtartalmú ásvány. A kagylóhúsból és zöldkagylóból (perna canaliculus) származó kivonatok természetes glükózamin-források az ízületek mozgékonyságát és az ízületi porcok rugalmasságát támogató hatással. A Markus-Mühle szarvas olyan természetközeli eledel, amely kitűnő tápanyagprofilt kínál kutyájának. A Markus-Mühle Rotwild szarvas jellemzői nagy vonalakban: Hidegen sajtolt prémium-minőségű száraz kutyatáp Kíméletes előállítási eljárásként hidegen sajtolással készül: valamennyi nyersanyagát összekeverik, sem gőzt, sem magas hőmérsékletet nem használnak, hanem végezetül pelletekké préselik az anyagkeveréket, így azután csaknem teljesen megmarad összetevőinek nyerseledelhez hasonlatos alapstruktúrája, s ezáltal valamennyi tápanyag és fehérje. Ezen előállítási mód által az eledel az emésztés és az intakt immunrendszer szempontjából fontos másodlagos növényi anyagokat is tartalmaz Szárított szarvashús: értékes és alternatív fehérjeforrás, magas elfogadási arányról és toleráltsági fokról gondoskodik Szárított barbarie-kacsahús: tápláló és energiagazdag fő fehérjeforrás Pontyfélék: kiegyensúlyozott omega-3- és omega-6 zsírsavtartalommal Lenmag: telítetlen zsírsavak magas részarányával, elősegíti a bőr és a szőrzet egészségét Gluténmentes: kizárólag gluténmentes szénhidrátokkal a tolerálhatóság magas mértékéért Piros gyümölcsök: természetes antioxidánsok az immunrendszer és a hólyag védelmére, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag Yucca schidigera: prebiotikus hatással az emésztésre Kovaföld: többféle egészségtámogató tulajdonsággal is bír, erősítheti a bőrt, szőrzetet és csontokat Perna canaliculus-kivonat: a zöldkagyló természetes glükózamin-tatalmánál fogva támogatja az ízületek egészségét és az ízületi porcok megmaradását Pelletméret: 1-2 cm A Markus-Mühle eledelei válogatott nyersanyagait állandó minőségi ellenőrzésnek veti alá, ami stabil, megbízható minőségi színvonalról gondoskodik. A természetes vitálanyagok alkalmazásával, s innovatív, kímélő előállítási módjával a tradicionális német cég konzekvensen követi célkitűzéseit: Az állati lisztek teljes mértékű mellőzése Olyan nehezen értékesíthető, növényi melléktermékek nélkül, mint a korpa, héjak, szójakivonat, búzaglutén Géntechnikailag módosított alkotóelemek nélkül Kémiai színadalékok, a terméket bármilyen módon vonzóbbá tevő anyagok és tartósítószerek nélkül Mellőzve az olyan szervetlen ásványokat, mint a kalcium-karbonát, kőliszt vagy mész Természetesen kötött, vitális ballasztanyagokkal Darabos formában a rágás és benyálazás szolgálatában Vitálanyagokat kímélő előállítási mód