A bokrosgombát több száz éve gyógygombaként alkalmazzák, Kínában a hagyományos orvoslás fontos alapanyaga.
A bokrosgomba legfontosabb jótékony összetevői a poliszacharidok. Nagy mennyiségben tartalmaz béta-glükánokat, amelyek rendkívül hatékony antioxidánsok: felerősítik az immunrendszert és megkötik a káros hatású szabad gyököket.
Bővelkedik ásványi anyagokban, elsősorban kalciumban, magnéziumban és káliumban, valamint B2- és D-vitaminokban, illetve többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Rendszeres fogyasztása hozzájárul az egészség megőrzéséhez, illetve a betegségmegelőzéshez, jelentősen erősíti a szervezet védekezőképességét. Fokozza az immunrendszer működését, segít legyőzni a különböző vírus-, gomba- és bakteriális fertőzéseket.
Egyike azon ritka természetes szereknek, amelyek hozzájárulnak a HIV-vírus megfékezéséhez. Ezen kívül a bokrosgomba, illetve kivonatának rendszeres fogyasztásával elejét vehetjük a metabolikus szindrómának.
Mire ajánljuk a bokrosgombát? Cukorbetegség tüneteinek enyhítésére, fogyás elősegítésére, érelmeszesedés megelőzésére, fehérvérsejtek számának növelésére, gyulladások csökkentésére, immunerősítésre, a kemoterápia mellékhatásainak mérséklésére, a rákos sejtek megsemmisítésére, az áttétek terjedésének megakadályozására, májerősítésre, a koleszterinszint szabályozására, a szív- és érrendszer védelmére, vérnyomáscsökkentésre.