A goji feltáplálja a szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, fehérjékkel, antioxidáns flavonoidokkal és mindenféle különleges, a természetben ritkán előforduló anyaggal. A goji bogyó a betegségmegelőzés jelenleg ismert egyik leghatékonyabb természetes csúcsfegyvere: erősít, tisztít és táplál.
19 aminosavat tartalmaz, közülük 8 esszenciális, vagyis alapvetően fontos a szervezet működéséhez. Tele van gomba- és baktériumölő hatóanyagokkal. 22 ásványi anyagot tartalmaz. Vastartalma 15-ször nagyobb, mint a spenótnak. A világ második legnagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmazó gyümölcse. A Földön ismert valamennyi növény közül ez tartalmazza a legtöbb karotinoidot. A sárgarépánál jobb forrása a béta-karotinnak, melynek alapvető szerepe van a szem egészségének megóvásában. Gazdag E-vitaminban, ami ritkán fordul elő a gyümölcsökben. Tartalmazza az összes B-vitamint. 500-szor több C-vitamin található benne, mint a narancsban. Több fehérjét tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű gabona. Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez. Az ORAC-skálán a legmagasabb, 3472 egységnyi antioxidáns hatással rendelkező élelmiszer. A legerősebb fiatalító hatással rendelkező növények közé tartozik.