Sajnos a szívbetegség világszinten a korai halálozás leggyakoribb oka. Egy bonyolult betegségről van szó, amit számos tényező befolyásol, például az erek egészsége, a vérnyomás vagy a koleszterinszint.
Egy olyan keményen dolgozó szerv, mint a szív, különleges odafigyelést igényel.
A természet szerencsére segít nekünk, mégpedig a gránátalma formájában.A gránátalma a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, tele értékes, egyedülálló tápanyagokkal. Számos kutatás bizonyította kedvező hatásait a teljes emberi szervezetre, beleértve a betegségek megelőzésében betöltött fontos szerepét.
A gránátalma legősibb gyümölcseink egyike: az első feljegyzések róla körülbelül Kr. e. 4000 évvel születtek. Az ősi indiai gyógyászatban évezredek óta alkalmazzák, például a gyümölcs magját és levét szívtonizálóként. Egészségre gyakorolt, széleskörűen kutatott pozitív hatásainak köszönhetően sokszor szupergyümölcsként hivatkoznak rá. Embereken végzett kutatások demonstrálták, hogy a gránátalma fogyasztása jelentősen megnöveli a vérplazma antioxidáns kapacitását. A gránátalma antioxidáns hatása révén segíthet a sejteket károsító szabad gyökök elleni harcban, támogatva a normál sejtosztódást. A szabad gyökök okozta oxidatív stressz fokozza többek között a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A gránátalmalé antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak, a zöld teának vagy az áfonyának, illetve 4-szer erősebb a szilvánál és narancsnál.