A Samura Kaiju kések kiváló minőségű konyhakések, amelyek klasszikus formákat kínálnak, pakkawood kompozit anyagból készült markolattal (fa és epoxigyanta kombinációja) és japán AUS-8 rozsdamentes acél pengével. A penge „hammered steel” (kalapált acél) felületkezelése nemcsak látványos megjelenést kölcsönöz a késnek, hanem megakadályozza, hogy az aprított étel rátapadjon a pengére. Az új Bolster sorozatot fém pengevédővel (bolster) látták el, amely tisztaságot biztosít, megelőzi a szennyeződések lerakódását, valamint erősíti a kést és meghosszabbítja az élettartamát.
A kés markolata tartós pakkawood kompozit anyagból készült. Ez az anyag egyesíti a fa természetes érzetét a kompozit előnyeivel – ellenáll a nedvességnek és kellemes tapintású.
A penge egy darabból készült japán AUS-8 rozsdamentes acélból készült, sima éllel, hossza 7,8 cm. A penge felülete „hammered steel” típusú kidolgozással rendelkezik.
Felhasználás: kis konyhakés, amelyet elsősorban zöldségek és gyümölcsök hámozására,