A Prémium Formix tortaburkoló massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz! A fondant massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak. Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér fondant masszát. Könnyen formázható, fondant kiszúrók segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle! Amellett, hogy ez a prémium minőségű fehér fondant massza könnyen nyújtható , nem ragad és nem szakad, rugalmas, nagyon finom mandulás íze van. Gluténmentes és csak természetes anyagokat tartalmaz. 1 kg tortaburkoló massza 1 db nagyobb torta (26-28 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-18 cm átmérőjű) tortát. A Prémium Formix tortaburkoló massza színezése: A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd egy kis ételszínező géllel kezdjük el beszínezni. Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk. A Prémium Formix tortaburkoló massza használata tortaburkoláshoz: Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel . A tortaburkoló masszát kézzel átgyúrjuk rajta. Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm). A kinyújtott fondant masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a torta oldalára is. A torta közepétől indulva símító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igatítjuk a kinyújtott fondant masszát. A lenyúló részeket levágjuk. A Prémium Formix tortaburkoló massza tárolása: Javasolt tárolás: 16-23 ºC hőmérsékleten, fénytől védett, száraz helyen. A megmaradt fondant masszát légmentesen, az eredeti csomagolásába (zacskóba és vödörbe is) visszazárva tárold Nem kell hűtőbe tenni!