Hófehér hengerelt fondant 1 kg Renshaw Profesional hófehér hengerelt fondant 1kg A fondant elsősorban torták bevonására szolgál. A sütemények sima, selymes hatást kapnak. Elsősorban ünnepi torták bevonására használhatja, amelyeket szalagokkal, virágokkal, gyöngyökkel és egyéb elemekkel díszíthet. A fondanttal bevont tortákat csonttal is díszíthetjük. Kinyújtás előtt dolgozza meg a masszát, hogy rugalmassá tegye. A legjobb hőmérséklet a fondant kezeléséhez 22 ⁰C. Ha a fondant túl puha, hagyjuk állni szorosan fóliába csomagolva. A torta bevonásakor tekerjünk ki egy kb. 0,3-0,5 cm vastagságú lapot. Ezzel a fedőképességgel sima hatást érhet el áttetsző részek nélkül. A tortát enyhén szórjuk meg porcukorral, miközben feltekerjük. Tekerje ki a lapot akkorára, hogy a torta tetejét és oldalát egyszerre befedje. A torta átrakásakor használjon egy hosszú csövet, hogy segítsen az enyhén cukrozott tortát feltekerni. Helyezze a lapot a torta tetejére, és a maradék keveréket futtassa át a széleken. Vágja le a felesleges részeket, amelyek útban vannak, de vigyázzon, hogy ne vágjon le olyan sokat a masszából, hogy ne fedje el az oldalakat. Fedéskor sima műanyag "vasalókkal" simítsa el a masszát felülről lefelé. Haladjon körbe a tortán úgy, hogy a szeletet csak a tortához nyomja, de ne húzza le erősen. Ez elszakíthatja a tortát, és elkerülheti a lebenyeket is. Amikor a tortát az alsó széléig beborította, vágja le a torta körül a maradékot, hogy kb. 1 cm-es átfedés keletkezzen, és egy vasalóval vagy cukrászspatulával "csúsztassa" az átfedést a torta alá. A maradék fondant tovább használható, például sütemények bevonására. Ha a massza merev, adjunk hozzá egy kis vizet. Ha nem dolgozunk a masszával azonnal, akkor 1-2 hétig eláll, szorosan fóliába csomagolva. Vigyázzon, hogy ne kerüljön levegő a paszta közé, mert az megkeményedik. A professzionális Renshaw fondant a torták bevonásához könnyen kezelhető és gyúrható az extra finom textúrájának köszönhetően. Feldolgozás után megkeményedik.