Az extra szűz olívaolaj a legértékesebb növényi olajok közé tartozik összetétele és egyedülálló tulajdonságai miatt. Hidegen sajtolják az első préselésből, enyhén éretlen olívabogyókból, amelyek az olaj jellegzetes, telt és markáns ízét, valamint természetes aromáját adják. Az így előállított olaj megőrzi a bioaktív anyagok maximumát, különösen a telítetlen zsírsavakat, vitaminokat, polifenolokat és egyéb antioxidánsokat.
Az olívaolaj a mediterrán étrend elengedhetetlen része, és az egyik legtermészetesebb támogatónak tekintik a szív- és érrendszer számára. Segít fenntartani a normál koleszterinszintet, támogatja a szív megfelelő működését, és hozzájárul az általános anyagcsere-komforthoz.
Felhasználás a hidegkonyhábanEz az olaj nem alkalmas magas hőmérsékletű hőkezelésre, mivel a magas hő roncsolhatja értékes tápanyagait. Hidegkonyhai felhasználásban viszont kiváló, különösen:
saláták, krémek, öntetek és mártások ízesítésére, friss zöldségek, sajtok vagy pékáruk meglocsolására, gasztronómiai felhasználásra, ahol a finom, enyhén pikáns, telt íz kiemelten fontos.A magas egyszeresen telítetlen zsírsavtartalom, különösen az olajsav, az egyik fő oka annak, hogy az olívaolaj a kiegyensúlyozott és egészséges étrend ajánlott része.
Antioxidánsok és vitaminokAz extra szűz olívaolaj természetes antioxidánsforrás, amely segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől. E-vitamint, polifenolokat és más bioaktív vegyületeket tartalmaz, amelyek támogatják az általános egészséget és vitalitást. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a normál vérnyomás és a szív-érrendszeri komfort fenntartásához.
Kozmetikai felhasználásAz olívaolaj nemcsak a konyhában, hanem a bőrápolásban is fontos szerepet játszik. A kozmetikában nagyra értékelik:
hidratáló és bőrpuhító hatása miatt, regeneráló tulajdonságaiért, magas E-vitamin-tartalmáért, amely támogatja a bőr rugalmasságát, masszázsokhoz és pakolásokhoz történő felhasználásáért.Alkalmas száraz haj ápolására, töredezett körmök kezelésére, repedezett bőr regenerálására, illetve gyengéd sminklemosó olajként is. Tisztasága és természetes minősége miatt gyakran használják prémium kozmetikumokban és wellness kezelések során.
TippünkÉpítse be az olívaolajat az esti bőrápolási rutinjába hidratáló olajként, vagy használjon kis mennyiséget a hajvégek regenerálására. Rendszeres alkalmazás mellett a bőr rugalmasabbá, puhábbá és természetesen ragyogóvá válik.
Tápértékadatok 100 g-ra Energiaérték 3830 kJ / 932 kcal Zsírok 100 g ebből telített zsírsavak 14 g ebből egyszeresen telítetlen zsírsavak 80 g ebből többszörösen telítetlen zsírsavak 6 g Omega-3 600 mg Koleszterin 0 g Szénhidrát 0 g ebből cukrok 0 g Fehérje 0 g Só 0 gSavtartalom: max. 0,3%
Ajánlott adagolásNaponta 2–3× 5–10 ml (1 kisebb evőkanál). Hideg ételek ízesítésére szükség szerint. Kozmetikai célokra közvetlenül a bőrre vagy a hajra alkalmazható.
TárolásSzáraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Óvja a közvetlen napfénytől és a fagytól. Felbontás után 6 hónapon belül felhasználandó. Az esetleges zavarosodás természetes jelenség, nem minőségi hiba.
FigyelmeztetésGyermekektől elzárva tartandó.
Származási ország: Spanyolország