A Royal Canin British Shorthair Kitten eledel a növekedésben levő, maximum 12 hónapos brit rövidszőrű kiscicáknak valamint vemhes és szoptató macskáknak kínál speciális étrendet. Ebben az időszakban a cicáknak emelt szintű energiára, fehérjére, ásványi anyagokra, nyomelemekre és vitaminokra van szükségük. A brit rövidszőrű macskák csontszerkezete nagyon erős és izomzatuk igazán egyedi és fejlett. Harmonikus fejlődésükhöz eledelük fehérjetartalmát ezekhez a követelményekhez kell igazítani. Emellett kiegyensúlyozott ásványi anyag- és vitamintartalom, L-karnitinnel való gazdagítás gondoskodik a növekedés optimális támogatásáról.A krokettek formája speciálisan a brit rövidszőrű macskák szükségletei szerint kialakított, intenzív rágásra ösztönző.A második növekedési szakasz kezdetére jellemző a végleges fogak kibújása:Kialakul a végleges fogazat és ennek védelme nagyon fontos tényező a táplálkozás és a szájhigiénia szempontjábólKifejlődik a fiatal macska emésztési kapacitása, bizonyos tápanyagokat - pl. a keményítő - egyre jobban meg tud emészteni és értékesíteniA növekedési folyamat lelassul, a csontszerkezet megerősödik, az izomzat kifejlődik. Az energiaigény nagyon magas, de folyamatosan alábbhagyA Royal Canin British Shorthair Kitten jellemzői:Izmok és csontok fejlődése: megfelelő fehérjetartalom, ásványi anyagok és vitaminok kiegyensúlyozott aránya és L-karnitin segíti a soványizomtömeg kialakulásátOptimális emésztési biztonság: a speciális tápanyagösszetétel (könnyen emészthető fehérjék és frukto-oligo-szacharidok, répa-apríték) támogatja az emésztőrendszer egészségétSaját védelmi vonal erősítése: speciális antioxidáns E-, C-vitamin komplexet, taurint és luteint, mannán-oligo-szacharidokat tartalmazó recept támogatja az erős védelmi vonal kialakulásátTöbb mint 40 éve a háziállatok állnak a Royal Canin tevékenységének középpontjában, melynek eredménye többek között a "Health Nutrition" termékcsalád - vagyis az állat egészsége érdekében történő táplálás. Csakis az állat táplálékszükségletének pontos ismerete és individuális jellemzőinek tiszteletben tartása vezet olyan tökéletes táplálék kifejlesztéséhez és előállításához, amely pontosan fedezi annak szükségleteit.