Szafi Reform Konjakgumi 100 g Összetevők: sűrítőanyag (konjakgumi E425).
Átlagos tápérték
100 g termékben
Energia:
770 kJ / 193 kcal
Zsír
amelyből telített zsírsavak < 0,5 g
< 0,5 g
Szénhidrát
amelyből cukrok 2,1 g
< 0,5 g
Rost
88,2 g
Fehérje
0,6 g
Só
1,25 g
A konjakgumi vízben oldódó lisztszerű, színtelen, szagtalan, törtfehér por (hidrokolloid), amelyet a konjaklisztből vizes extrakcióval állítanak elő. A konjakliszt az Amorphophallus konjac évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgumi fő összetevője a glükomannán, egy vízben oldódó, rendkívül nagy vízmegkötő képességű élelmi rost. Kiválóan alkalmas főzelékek, krémek, pudingok sűrítésére, valamint sütemények, tészták, péksütemények tésztájába, a tészta állagának javítására.
Mivel nagyon gyorsan nagyon sok vizet képes megkötni a konjak liszt, ne kerüljön gyermekek kezébe! A liszt szárazon, magában történő fogyasztása tilos, mert fulladásveszélyes! Konjak liszttel készült ételek fogyasztásakor sok folyadékot szükséges inni!