A perui kakaópor hangulatjavító, antioxidáns, sejtvédő, hozzájárul az egészséges szív- és érrendszer egészségéhez. Ásványi anyag és nyomelem forrás.
Jótékony hatásai:
Támogatja az egészséges szív-és érrendszert Serkenti a vérkeringést Véralvadásgátló Segít szabályozni a vérnyomást Hangulatjavító hatású Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban: magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán A kakaópor készítése során a nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában.
Alkalmazása: a kakaóporból készíthetünk italokat és használhatjuk sütéshez-főzéshez egyaránt.