Inzulinrezisztensek számára fejlesztett lisztkeverék. A zabpehelylisztet, tápióka keményítőt és élelmi rostot is tartalmazó lisztkeverék támogatja a normál vércukorszint fenntartását, segíti az emésztést és hosszantartó teltségérzetet biztosít. Kiváló alapanyaga lehet az egészségtudatos, reform konyhának, használhatod élelmi rostban gazdag sütemények készítéséhez: piskótatekercshez, tortához, somlói galuskához, gyümölcsös vagy krémes szeletekhez. Inzulinrezisztencia (IR) fennállása esetén az első és legfontosabb teendő a kristálycukor, a méz és a hozzáadott cukrot tartalmazó készítmények lecserélése olyan édesítőszerre és azzal készült termékekre, melyek energiamentesek és nem okoznak hirtelen vércukorszint-emelkedést. A vércukorszint és ezzel együtt az inzulinszintek stabilizálása kiemelten fontos IR diétában. Ehhez járulnak hozzá a magas rosttartalmú gabonák és gabonaipari termékek (pl. rostokkal, fehérjével dúsított lisztek, lisztkeverékek, rostkeverékek vagy lassú felszívódású zabot tartalmazó cukormentes pudingpor). Izgalmassá tehetők az ételek, sütemények különféle őrleményekkel (pl. mandulaliszt, kókuszliszt, lenmagpehely), melyek segíthetnek a teltségérzet kialakításában, így közvetetten a testsúly-csökkentésben. PISKÓTA készítése: 65 g Gluténmentes IR piskótaliszt 3 tojás 15-20 ml víz 50 g cukornak megfelelő cukorhelyettesítő vagy 70 g almacukor A hozzávalókat elkeverjük, majd robotgéppel közepes fokozaton kihabosítjuk. Formába öntjük, majd 160-170 fokon aranysárgára sütjük.