Japán kézműves termék SZÁRMAZÁS: UJI-JAPÁN - A világ legjobb matcha termő vidékéről Jetro minősítés
A matcha tea tradícionális, hagyományos elkészítési módja a japán tea-szertartásból (chanoyu) ered. A matcha tea elkészítéséhez szükségünk van chawan-ra (tál), egy chasen-re ( bambusz teakavererő ecset) valamint egy chashaku-ra (bambusz kanál). Helyezzünk 2 kanál matchát (1-2 g) egy kerámia tálba, és öntsük le 100 ml meleg és nem forró vízzel (max 80 ° C). A keverést a Chasen segítségével, laza csuklóval, gyors cikcakkos mozdulatokkal „W” vagy „M” alakban végezzük. Körülbelül 20 másodperc múlva krémes, jade-zöld habos teát kapunk. Ha hígabban szereted, adj még hozzá egy kis vizet, ízlés szerint.
Smoothiekhoz, turmixokhoz, zabkásákhoz, süteményekhez és ízesített lattékhoz ajánljuk.
Ha szeretsz kísérletezni a konyhában, ezzel a matcha porral készíthetsz fagylaltot, süteményt, csokit, amihez csak kedved van, de tejes italként is fogyaszthatod!
Származás: Japán/Uji
Kinek ajánljuk:
Kezdő matcha fogyasztóknak, akik még ismerkednek a matcha ízével, de jótékony hatásait szeretnék élvezni egy finom sütemény vagy ízesített italként.
Hogyan készítsünk el: Tegyél egy teáskanál matcha port ( 1 gramm) egy chasenbe, önts rá 50 ml forrásból visszahűtött vizet (70-80 ̊C) majd keverd habosra, bambusz ecsettel.
Élvezd süteményekben, smoothiekban és tejes matcha italként is.
Tárolás: Felbontás után zárva tartva, napfénytől védett helyen.(Ha ritkán iszol matchát érdemes hűtőben tárolni)
Összetevők: 100% matcha tea. Nem tartalmaz színezéket és tartósítószert és adalékanyagokat. Eredeti japán termék Uji-ból.