A napraforgó olaj és olívaolaj mellett a legelterjedtebb ehető olaj. A hidegen sajtolt repcemag olaja mély sárga színű, semleges illatú. Íze diszkrét, kissé fanyar, szinte minden étellel jól harmonizál. Jól bírja a hő terhelést, ezért bátran ajánljuk sütéshez, főzéshez, zöldségek párolásához valamint salátákhoz öntetként. Az olajban található sok egyszeresen telítetlen zsírsav és a linolénsav tartalom kedvezően befolyásolja szervezetünk működését, itt elsősorban a koleszterinszintre és a vércukorszintre kell gondolni. A hidegen sajtolt repceolaj rendszeres fogyasztása esetén lényegesen kisebb lehet a vastagbélrák kialakulásának esélye.
Gyógyhatásai:
Kutatások kimutatták, hogy a repceolaj csökkenti a vastagbél daganatok méretét és előfordulási gyakoriságát. A kutatók úgy vélik, a repceolaj használata a mindennapos főzésben védelmet nyújthat a vastagbélrák kialakulásával szemben.
Optimális benne a létfontosságú omega-3 és omega-6 többszörösen telített zsírsavak aránya, melyek a vérnyomásra és a koleszterinszintre vannak kedvező hatással.
A repceolaj jelentős E-és K vitamin tartalommal bír. E-vitamin tartalma a szabad gyökök, valamint az öregedés elleni harcban nyújt segítséget.
Felhasználási javaslat:
Hővel szembeni hatalmas ellenállóképessége miatt remekül használható főzéshez. Például salátákhoz, mint grillezett zöldséghez, húsokhoz. Édes süteményekben a vaj vagy a margarin helyettesítője lehet.
Összetevők:
100% repce olaj. Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz!
Származási hely: Magyarország.
Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben: Energia tartalom 3700 kJ (900 kcal)