A Szafi Free zabdara/zabgríz segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes túrógombócot, grízgaluskát, tejbegrízt, keksztekercset stb.
Felhasználási javaslat:
TÚRÓGOMBÓCHOZ hasonlító (ízében és állagában) VEGÁN zabgombóc (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes)
Hozzávalók (8 db gombóchoz):
70 g Szafi Reform süteményliszt 80 g Szafi Free gluténmentes zabdara /zabgríz 20 g Szafi Reform eritrit 1 kis csipet (0,5g) Szafi Reform himalaya só 6 g bio citromhéj (1 nagy citrom héja) 20 g frissen facsart citromlé késhegynyi vanília őrlemény vagy 3 kupak (5 g) vanília aroma 160 g vízForgatáshoz:
pirított zsemlemorzsaGombóc elkészítése:
Rakjuk a vízbe a zabdarát, az édesítőt, a sót, és alacsony hőmérsékleten főzzük sűrűre.
Ezután tegyük bele a maradék hozzávalókat és keverjük csomómentesre. (Később, ha kihűlt kézzel is gyúrhatunk rajta, hogy jól elkeveredjenek
Összetevők: zabdara/zabgríz