Szafi Reform Kakaóbab töret 150 g A kakaóbab tulajdonképpen nem más, mint a csokoládé készítésének alapanyaga. A fermentált, szárított és pörkölt kakaóbab adja a csokoládé jellegzetes ízvilágát, ugyanakkor a csoki készítésekor hozzáadott cukrot nem tartalmazza, nem édes, és jóval karakteresebb ízvilágú.
Enyhén kesernyés, fermentált íze van.
Ropogós textúrájának és mély, gazdag ízének köszönhetően telt kakaóbab ízt ad a süteményeknek, kekszeknek, smoothieknak is.
A kakaóbab viszonylag magas zsírtartalma (kb. 51 g/100 g) mellett csupán 6 g szénhidrátot tartalmaz, emellett pedig gazdag élelmi rostokban. Forrása a vasnak is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban, továbbá a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, illetve az immunrendszer normál működéséhez is.
Élelmi rostokban gazdag és egyben vasforrás is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.
Ügyelj a kiegyensúlyozott étrendre és az egészséges életmódra!
Átlagos tápérték
100 g kakaóbabban
Energia:
2416 kJ / 577 kcal
Zsír
amelyből telített zsírsavak 51,6 g
30,3 g
Szénhidrát
amelyből cukrok 6 g
1,5 g
Rost
23,4 g
Fehérje
12,8 g
Só
0,2 g
NRV* % 100 g-ban
Vas
3,2 mg
23%
* Felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia értékek (NRV)