Fehér rizs, barna rizs, lehet, hogy te is gyakran főzöd őket, de az biztos, hogy a boltok polcain már találkoztál velük. De azt vajon tudod, miért érdemesebb a barna rizst fogyasztani? Először is tisztázzuk, mi is a különbség a fehér és a barna rizs között! A rizs számos rétegből áll, amelyeket a feldolgozás során a végcéltól függően távolítanak el, vagy hagynak meg. A fehér rizsről több réteget is lehántanak, míg a barna rizs esetében csak a legfelső réteg kerül eltávolításra, így az értékes tápanyagok megmaradnak. A barna rizsben összetett, lassan felszívódó szénhidrátok találhatóak, keményítőt és rostokat is tartalmaz. A rostoknak köszönhetően gyorsan, hosszú időre eltelít. Emellett fehérjében is gazdag, illetve fontos vitaminok és ásványi anyagok forrása is, mint például magnézium, mangán és szelén. Ez az isteni köret a makrobiotika szerint a gabonák királya, hát itt az ideje, hogy Te is fejet hajts!