Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkciós fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít.
Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").
Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek
(pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is.
Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket
fogyasztani!
Műszaki adatok:
Űrtartalom 1,2 l
Feszültség 230 V
Frekvencia 50 Hz
Teljesítmény 2-40 W
Súly 3,4 kg
Méret 250x250x200
Mellékelt tartozékok:
Használati útmutató
Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel
4 db kerámia pohár, műanyag fedővel
2 db fermentáló tálca
A készülék jellemzői:
pontos, folyamatos fermentáció
teljes felületű hőszigetelés
egyenletes fermentációs hőmérséklet
digitális kijelző
programozható fermentációs idő
automatikus kikapcsolás funkció
automatikus átváltás erjesztésről hűtésre
beépített elektronikus hűtőrendszer
rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság
A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára:
Joghurt, tejföl (mezofil), kefir baktérium kultúra
Sajtkultúrák: krémsajt, fetasajt, gyúrtsajt, parmezán stb.
Zöldség- és gyümölcs erjesztő kultúrák
Natto (erjesztett szójabab)
Kimchi (erjesztett káposzta)
Rizsbor kultúra