Mit érdemes tudni róla?
Bio Vegán Allergénmentes Magas szénhidráttartalma Rostban és antioxidánsokban gazdag Nem tartalmaz hozzáadott cukrot Mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes Egy természetes desszert, ami még az emésztésnek is jót tesz Sokoldalúan felhasználhatóÉrdekességek az fügéről:
A füge a Közép-Kelet és a Mediterráneum területén terjedt el leginkább, de hazánkban is megtalálható már ez a több, mint 7000 éves gyümölcs. Jótékony hatását már akkor felismerték, vallási rituálékban is használták.
Az aszalt füge a többi aszalt gyümölcshöz hasonlóan főleg szénhidrátot (cukrot) tartalmaz, kevés fehérjét és elenyésző mennyiségű zsírt. A rosttartalma segít a székrekedéses panaszok enyhítésében. Más gyümölcshöz képest kalcium tartalma jelentős. A fügében található antioxidánsok fontosak minden sejtünk működéséhez.
Tápanyagai a bőrön keresztül is hatásosak, maszkokat, krémeket, bőrradítokat készíthetünk nyers vagy aszalt füge felhasználásával.
Felhasználás:
Az aszalt füge önmagában is fogyasztható, mint desszert vagy csemege, de gyümölcssalátába (különösen egy téli gyümölcssalátába) is beleillik. Desszertek, energiaszeletek, müzlik, de akár főételek vagy köretek hozzávalója is lehet.
Fontos: Bár a termék gluténmentes a NÉBIH állásfoglalása szerint a termékeken a „Gluténmentes üzem” és egyéb pozitív megkülönböztető kifejezés nem használható, hanem azt kell feltüntetni, ha valami nem felel meg a feltételeknek.
Összetevők: füge