?A Stevia növény természetes állapotában is nagyon édes, így kiválóan alkalmas a cukor helyettesítésére. Felhasználása: Forrázat: 10-12 percnyi áztatás után fogyasztandó Főzet: 5 percnyi forralás után szirupként, ételek-, italok édesítésére Tipp: Ha napközben rád törne az édesség utáni vágy, csak rágcsálj el egy stevia levelet, és máris természetesen tudod csillapítani a cukoréhséged! Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak bátran ajánlott 0 kalória tartalma miatt. Leküzdhetetlen édességi vágyuknak parancsolni nem tudók is rághatják a stevia szárított levelét. A levél az édes íz mellett ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdag. Gomba és vírusölő hatása miatt candidásoknak, vagy egyéb fertőzésekkel küzdőknek is ajánlott. Teaként méregtelenít és javítja az emésztést. A Stevia mezőgazdasági termesztése az 1900-as évektől indult meg Paraguayban, azóta az egész világon fogyasztják.