Természetes kalciumot tartalmaz, a csontritkulás egyik ősi ellenszere. Enyhén kesernyés ízű. Termék tulajdonságai: A mák ősidők óta termesztett kultúrnövény. A gyógyszergyárakban többféle betegség ellen készül belőle gyógyszer, most azonban csak a szép, fekete, apró mákszemekről lesz szó. A mákot sajnos általában ritkán fogyasztjuk. Van, aki csak a beigli sütés idején találkozik mákkal. Jó azonban tudni, hogy a mák sok féle anyagot tartalmaz, amelyre szüksége van szervezetünknek. B6 vitamint, E vitamint, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, valamint kiemelkedően magas vastartalommal bír. A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. Hetente 2-3 alkalommal fogyasszunk mákot tartalmazó ételt. Megelőzésre és gyógyításra is kiváló Ha kialakult csontritkulása van, a gyógyulás természetes módszere a mákolaj. Csontritkuláson kívül kiváló hatása van az idegek működésére is. Javasolt fogyasztás: 1-2 kiskanállal naponta.