ROBIOL hidegen sajtolt napraforgó étolaj, koleszterinmentes, természetes E vitamin-ban gazdag étolaj. Az előállítási eljárásnak köszönhetően más, mint az egyéb étolajak. A ROBIOL étolaj előállítása a napraforgó gondos aratásával, szárításával és szakszerű rostálásával kezdődik. A rostálásnak köszönhetően a napraforgómagból kikerül minden-fajta gyomnövény magja, amely az aratás során az olajalapanyag közé keveredik. A hidegen sajtolt olajra jellemző enyhén keserű ízt ezzel ki is küszöböltük. A magtartályon keresztül a sajtológépbe kerül a napraforgó, amelynek kb. 85%-a olajként csepeg az un. „fekete" kádba, majd többszöri szűrés után csőrendszeren át kerül a tartályba, amelyből a különböző méretű flakonokba töltjük. A gyártási folyamat egyszerű, természetes. Az étolaj nem melegszik, a gyártás során a sajtológép feje legfeljebb 70°C-ig melegedhet. Az előállított étolaj szobahőmérsékletű, tehát tartalmazza mindazt a vitamint és ásványi anyagot, amely a napraforgóban megtalálható. Az olajat nem vetjük alá semmiféle kémiai ráhatásnak. A sajtoláskor melléktermékként keletkezett préselményben lévő kb 15% olajmaradékot nem vonjuk ki különböző módszerekkel, mint ahogy azt egyéb technológiákkal teszik. A préselményt állati eledelként értékesítjük. A ROBIOLT nem finomítjuk, tehát nem hevítjük fel 220°C - ra , mint a finomított étolajjal teszik. Nagyon fontos dolognak tartjuk a gondos, többszöri szűrést, amely vásznon, majd steril papírszürőn át történik. Így érjük el, hogy a ROBIOL étolaj minőségét tekintve más, mint a többi forgalomban lévő hidegen sajtolt étolaj. Ezáltal szép, aranysárga színű, kellemes ízű és gazdaságos. A többszöri szűrés eredményeként elértük azt, hogy nem tapasztalható erős napraforgó íz a ROBIOL-ból készített ételekben.